Pro64J که با نام مدل N61JQ شناخته میشود نیز یکی از نوتبوکهایی است که در خانواده Desktop Replacement قرار میگیرد و اصطلاحا دستگاهی برای سرگرمی است به این معنی که نمایش فیلم، تا حدودی بازی و پخش موسیقی آن از نکات برجسته برای این مدل هستند و اغلب قطعات سختافزاری برای این هدف انتخاب شدهاند. اندازه صفحهنمایش این مدل ۱۶ اینچی است که از تصاویر واید اسکرین و با نسبت تصویر ۱۶:۹ پشتیبانی میکند. یک کارتگرافیکی قدرتمند از نسل پنجم ATI روی آن قرار گرفته و مجهز به نسل سوم در گاه USB است در واقع میتوان گفت اولین نوتبوکی است که مجهز به درگاه USB 3 است.
این مدل به سری N تعلق دارد که اغلب آنها دارای مشخصاتی کم و بیش مشابه هستند به عنوان مثال در اطلاعات منتشر شده برای این گروه آمده که تنها ۱۷ ثانیه برای ورود به ویندوز هفت زمان لازم است؛ و یا در آنها از نسل جدید اسپیکرهای Altec-Lansing استفاده شده، جنس بدنه و موارد موثر در طراحی از دیگر ویژگیهای این گروه هستند.
برای سیستم صوتی این دستگاه راهحلی تحت عنوان SonicMaster عنوان شده که شامل هماهنگی چندین قطعه برای پخش موسیقی و نمایش فیلمها است. در این روش از آمپلیفایر ۵/۲ وات به همراه دو اسپیکر آلتک لنسینگ و یک سابووفر استفاده میشود و برای پخش صدا فناوری Sound-SRS سینمای خانگی بهکار میرود ضمن اینکه در نهایت طراحی Golden Ear Team اسوس به آن اضافه میشود. در طراحی این سیستم صوتی، از اسفنج و مواد شبهکاغذی استفاده شده تا جزییات صدا کاملا قابل تشخیص باشند و در نهایت کیفیت آن افزایش پیدا کند.
در زمینه پخش تصویر و البته برخی بازیها کارتگرافیکی جدید ATI یکی از راهحلهای مناسب برای اغلب نوتبوکها است که علاوه بر مصرف پایین انرژی، از فناوریهایی مثل دایرکتایکس ۱۱ و پردازش رشتهای هم پشتیبانی میکند. در آزمایشی که برای قدرت کارت گرافیکی کارت HD5730 در این مدل انجام دادم در برنامه ۳DMARK06 امتیاز ۸۰۱۱ به دست آمد که نشان میدهد هنوز هم نوتبوکها در پردازش بازیهای سنگین ضعفهایی دارند با این حال میتوان برخی از بازیهای نسبتا سبک را روی آنها اجرا کرد که ضعفها با کاهش جزییات و دقت تصویر تا حدی قابل حل هستند. اما به طور کلی HD5730 کارت حرفهای بازی نیست با اینکه در نمایش فیلم و کمک به برخی پردازشهای موازی که قابل اجرا از طریق پردازندههای استریم کارت هستند توانایی قابل قبولی دارد.
طراحی
سطح بیرونی دستگاه دارای پوشش شفاف و براق است که در زیر این جلای شیشهای میتوان رنگ قهوهای سوخته با رگههای موازی قهوهای کمرنگ را دید که بسیار ریز هستند و با ظرافت طراحی شدهاند. اندازه ۱۶ اینچی دستگاه محدودیتهای زیادی در طراحی ایجاد میکند به عنوان مثال برای دستگاهی که حدود ۳ کیلوگرم وزن دارد نمیتوان از لبهها و لولاهای ظریف استفاده کرد. با این حال گوشههای نیمه محدب و زوایای اصلاح شده نشان میدهد که تیم طراحی تمام تلاش خود را انجام دادهاند. در سطح بیرونی جزییات زیادی دیده نمی شود و ظاهری ساده اما شیک دارد. پس از باز کردن دستگاه خواهید دید که صفحه نمایش حالتی کاملا یکدست دارد و برجستگیهای لبه فریم با کمک سطح شیشهای روی پنل پوشانده شده است. ضمن اینکه اسوس تلاش کرده تا جای ممکن فریمها باریک باشند. در بالای نمایشگر وب کم ۲ مگاپیکسلی آن قرار دارد و در پایین آن نیز تنها لوگوی اسوس دیده میشود.
صفحه نمایشگر کاملا به بدنه چسبیده است و زمانیکه پنل باز میشود قسمتی از آن در پشت باتری جای میگیرد البته طبیعی است که این قسمت در محدوده تصویر نباشد.
روی بدنه در قسمت بالای صفحه کلید نوار آلومینیومی مشبکی را خواهید دید که در سمت راست آن کلید روشن و خاموش دستگاه قرار گرفته است. در اطراف این کلید نوار روشن دایرهای شکلی دیده میشود که هنگام روشن بودن دستگاه این نوار نیز دارای نور سفید است. در سمت چپ این نوار ۵ کلید را خواهید دید که مخصوص فعالیتهای مولتی مدیا و فعال کردن حالت مصرف انرژی آن است. با فشار این دکمه حالتهای مختلف نمایش را خواهید دید و از طریق آن میتوان وضعیت دستگاه را به شرایطی برای انطباق با مصرف انرژی یا نوع کارآیی تغییر داد.
صفحه کلید این دستگاه از نوع chiclet است که برای سهولت تایپ بین دکمهها فاصله گذاشته شده است. روی این صفحه پد شماره هم قرار دارد. به طور کلی سایز ۱۶ اینچ دستگاه فضای مناسبی برای قرار گرفتن کلیدها ایجاد کرده است. در بخش پایینی چندین لوگو برای قطعات داخل دستگاه و فناوریهای آن در سمت راست تاچپد چسبانده شده است. ضمن اینکه در یک برچسب جداگانه نوع قطعات داخل نوتبوک مشخص شده است. روی این برچسب برخی ویژگیها مثل درگاه USB 3، توان محاسباتی پردازنده گرافیکی و صفحه لمسی مولتیتاچ مورد تاکید قرار گرفتهاند. این صفحه لمسی کمک میکند تا بزرگنمایی عکسها، تغییر جهت آنها و جابهجایی بین فایلها راحتتر انجام شود.
در حاشیه سمت راست سه درگاه USB، درایو نوری و جکهای صوتی قرار دارند و در حاشیه جلویی نیز تنها شکاف ورودی کارت حافظه دیده میشود. در سمت چپ یک کارتخوان دیگر اضافه شده که از رمهای SD وMS پشتیبانی میکند. یک درگاه USB، یک پورت HDMI و یک پورت VGA برای خروجی تصویر و محل اتصال آداپتور نیز در این سمت قرار دارند ضمن اینکه در جلوی این بخش میتوان کلید فعال کردن شبکه بیسیم را دید.
مشخصات فنی
پردازنده core i7 720m که در این نوتبوک استفاده شده چهار هستهای است و فرکانس مبنای آن ۶/۱ گیگاهرتز است البته این فرکانس با وجود فناوری توربو بوست میتواند تا ۸/۲ گیگاهرتز افزایش پیدا کند و حتی در برخی منابع فرکانس ۴ گیگاهرتز نیز برای این پردازندهها عنوان شده است. این فناوری با توجه به میزان بار پردازشی میتواند هستههای پردازنده را به طور خودکار اورکلاک کند و با افزایش فرکانس آنها سرعت اجرای محاسبات را بالا ببرد. بنابراین توجه به فرکانس پایین ۶/۱ گیگاهرتز قضاوت درستی در مورد توان پردازش این CPU نخواهد بود. این پردازنده دارای ۶ مگابایت حافظه درونی هوشمند در سطح L3 است و توان مصرفی آن نیز ۴۵ وات عنوان شده است. به دلیل قرار گرفتن کنترل کننده حافظه در پردازنده، نوع رم مورد استفاده در نوتبوک توسط CPU تعیین میشود که با توجه به مشخصات این پردازنده باید از رمهای DDR3 تا فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز و حداکثر ظرفیت ۸ گیگابایت استفاده کرد. این ساختار از نوع دو کانال است و میزان پهنای باند تعریف شده برای آن به ۲۱ گیگابایت در ثانیه میرسد. این پردازنده دارای ۷۷۴ میلیون ترانزیستور است. از جمله فناوریهایی که در پردازنده core i7 720m دیده میشود میتوان به توربو بوست برای افزایش و کاهش خودکار فرکانس، فناوری هایپرتریدینگ برای تبدیل ۴ هسته فیزیکی به ۸ هسته منطقی و مجازیسازی اشاره کرد.
بهطور کلی core i7 720m یکی از پردازندههای قدرتمند کنونی در میان نوتبوکها است و استفاده از چنین پردازندهای سرعت بالای اجرا در پردازشهای محاسباتی را تضمین میکند هر چند که این مدل قویترین CPU نوتبوکها نیست.
ظرفیت رم در این دستگاه ۴ گیگابایت است که بر اساس اطلاعات برنامه اورست این رمها در فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز با زمان تاخیر ۸ اجرا میشوند و از برند کینگستون هستند. در رمهای DDR3 ولتاژ ۵/۱ ولت استفاده میشود که نسبت به نسل پیش مصرف کمتری دارند.
تراشه روی مادربورد این مدل از نوع Ibex Peak-M HM55 است که قادر به پشتیبانی از درگاه USB3 نیست و برای اضافه کردن این ویژگی اسوس از تراشههای کنترلکننده ساخت NEC استفاده کرده است. تراشه مادربورد در این نوتبوک وظیفه کنترل بخشهای شبکه با تراشه Atheros AR8131 ، کنترل بخش صوتی با تراشه Realtek ALC269، کنترل بخش دیسک درایوها با تراشه PCHM SATA AHCI Controller اینتل و برخی قسمتهای دیگر را بر عهده دارد. در مورد بخش دیسک درایوها دو هارددیسک ۳۲۰ گیگابایتی با سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه و ۸ مگابایت بافر ذخیره سازی دادهها را انجام میدهند.
فرکانس تراشه گرافیکی این دستگاه ۳۰۰ مگاهرتز و یک گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع DDR3 برای آن در نظر گرفته شده است که با پنل ۱۶ اینچ دستگاه برای نمایش تصاویر همکاری میکند. این پنل از تولیدات سامسونگ و نسبت تصویر آن ۱۶:۹ است. این صفحه نمایش قدرت پخش تصاویر در دقت ۱۳۶۶*۷۶۸ را دارد که برای اغلب کاربردها مناسب است. کمتر دیده شده که دقت تصویرهای بالاتر هم در نوتبوکها مورد استفاده قرار بگیرد. ولی از امتیازات آن میتوان به استاندارد ZBD اشاره کرد که پنل هیچگونه پیکسل روشن غیرعادی ندارد.
نتیجهگیری
اگر منصفانه نگاه کنیم از محصولات فعلی اسوس در بخش نوتبوکها نمیتوان ایراد عمدهای گرفت هرچند که معتقدم بر اساس نظر هر فرد، ایراداتی در این دستگاهها وجود دارد که بیشتر منطبق بر نوع کاربرد و عادات کاربران است تا نقص و کمبودهای فنی اما به هرحال بهتر است نگاه منتقدانه را در مورد این مدلها حفظ کنیم. دو موردی که در این دستگاه به نظرم در حد عالی نبود یکی صدای اسپیکرها و دیگری عمر باتری است. درمورد اسپیکرها صدا کاملا شفاف است و جزییات آن به خوبی شنیده میشود به این معنی که کیفیت صدا مطلوب است اما در نوتبوکی که از اسپیکرهای حرفهای استفاده میکند بهتر است حجم صدای باس نیز اضافه شود. در شرایط فعلی صدای این نوتبوک حداقل برای کاربردهای عادی مشابه سایر مدلها است و امتیاز ویژهای را نمیتوان برای آن در نظر گرفت. این سختگیری بیشتر از این جهت است که در Pro64J تاکید ویژهای روی صدا صورت گرفته و حتی تکنولوژیهای مرتبط نیز بهطور کامل استفاده شدهاند. اما در کنار این مورد اگر از اسپیکرهای بیرونی و یا هدفون استفاده کنید متوجه قدرت واقعی این دستگاه در بخش صوتی خواهید شد. برای تست از چندین صدا با جزییات بالا مثل صدای برخورد قطره در آب استفاده کردم و این تحلیل بیشتر بر اساس یافتههای شخصی است. مورد دوم عمر باتری دستگاه است. تلاش اسوس برای پایین نگه داشتن وزن دستگاه کاملا قابل درک است اما زمانیکه دستگاه در حالت نهایت کارآیی موفق به نمایش کامل فیلم دو ساعت و نیمه اواتار نمیشود میتوان باتریهای ۹ سلولی را علیرغم وزن بیشتر به عنوان یکی از گزینهها مطرح کرد. البته مشاهده این فیلم از روی شبکه انجام شد تا علاوه بر کیفیت تصویر بتوان ویژگیهایی مثل قدرت شبکه بیسیم در انتقال دادهها در مسافت حدود ۲۰ متر و عمر باتری را سنجید.
غیر از این دو مورد با موضوع دیگری برخورد نکردم که مهم باشد اما بد نیست در آخر مرور کوتاهی روی مشخصات فنی این دستگاه داشته باشیم. پردازندهای که برای این مدل استفاده شده یکی از بهترین گزینههای چهار هستهای موجود برای نوتبوکها است. نتیجه اینکه میتوان گفت طی دو سال آینده Pro64J با ضعف پردازش مواجه نخواهد شد. فناوریهای این پردازنده میزان مصرف انرژی را در مقایسه با مدلهای پیشین به شدت کاهش میدهند ضمن اینکه باعث بالا رفتن سرعت محاسبات در فرآیندهای پیچیده خصوصا در Multi Tasking میشوند. شبکه بیسیم این دستگاه آخرین استاندارد ارایه شده دراین حوزه است که سال گذشته سرانجام بعد از دو سال کار آزمایشی به مرحله نهایی رسید. کارت گرافیکی HD5730 میتواند در صورت پشتیبانی نرمافزاری در بخش پردازشهای موازی مورد استفاده قرار بگیرد ضمن اینکه با آخرین نسخه ارایه شده دایرکتایکس هم سازگار است. کیفیت تصویر روی پنل ۱۶ اینچی بدونفریم با نور پشت زمینه LED در حد مطلوبی است و باعث افزایش کنتراست و وضوح تصویر میشود و در نهایت یکی از ویژگیهای مهم این دستگاه پشتیبانی از درگاه USB 3 است. شاید بتوان این گزینه را در مدلهای دیگر با اضافه کردن کارتهای توسعه به دست آورد اما در این مدل به صورت پیشفرض روی دستگاه قرار دارد. صرف نظر از تمام این موارد که با تکیه بر مشخصات فنی قطعات مطرح میشود طراحی یک نوتبوک عنصری است که میتواند معادلات را جابهجا کند. در مورد قیمت دستگاه نظری ندارم به هرحال سه ماه اول سال جاری میلادی زمانی بود که اغلب این قطعات برای نوتبوکها عرضه شدند و بخشهایی مثل پردازنده، کارت گرافیکی، شبکه بیسیم و مادربورد این مدل در همین مدت پا به دنیای نوتبوکها گذاشتند بنابراین طبیعی است که هر ویژگی شاخصی که نه فقط در این دستگاه که در اغلب مدلهایی که با این مشخصات در بازار میبینیم بهای خاص خود را داشته باشد. هر چند که قیمتها در بخش حرفهای با شتاب بیشتری متعادل شدند و این سرعت را در مدلهای زیر یک میلیون تومان نمیبینیم.
Model: N61JQ
CPU Type: Intel Core i7 720QM 1.6GHz
Screen: 16"
Memory Size: 4GB DDR3
Hard Disk: 320GB
Optical Drive: DVD Super Multi
Graphics Card: ATI Mobility Radeon HD 5730
Video Memory: 1GB DDR3 VRAM
Communication: Gigabit LAN and WLAN
Card slot: 1 x Express Card
Dimensions: 15.40" x 10.60" x 1.20" – 1.50"
Weight: 3 KG
CPU Type: Intel Core i7
CPU Speed: 720QM(1.60GHz)
Chipset: Intel HM55
Screen Size: 16"
Resolution: 1366 x 768
LCD Features: LED backlight
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit
GPU/VPU: ATI Mobility Radeon HD 5730
Video Memory: 1GB DDR3 VRAM
Graphic Type: Dedicated Card
HDD: 320GB
HDD RPM: 7200rpm
Memory: 4GB
Memory Speed: DDR3 1066
Memory Type: 204-Pin DDR3 SO-DIMM
Optical Drive: Type DVD Super Multi
LAN: 10/100/1000Mbps
WLAN: 802.11 bgn
Bluetooth: Yes
Card Slot 1 x Express Card
USB 3
Video Port 1 x VGA, 1 x HDMI
Other port 1 x E-SATA
1 x Microphone-in jack
1 x Headphone-out jack (S/PDIF)
Audio Integrated Sound card
Speaker: Internal Speakers
Touchpad: Yes
Keyboard: Standard
Card Reader
8-in-1 card reader, SD, MMC, MS, MS-Pro,
mini SD w/ adapter, MS-Duo, MS-Pro Duo via
adapter
Webcam: 2.0MP
Battery: 6-cell lithium ion
Dimensions: 15.40" x 10.60" x 1.20" – 1.50"
Weight: 6.50 lbs.
گارانتی امرتات
قیمت: ۱میلیون و ۴۹۰ هزار تومان
منبع: عصر ارتباط
javahermarket
javahermarket
javahermarket
:: بازدید از این مطلب : 883
|
امتیاز مطلب : 57
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17